Verklaring burgemeester Jan van Zanen over brand Wouwermanstraat

Den Haag - 1 juli 2020 Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag. Foto Martijn Beekman


“Het is verschrikkelijk wat er vannacht is gebeurd. Mensen die rustig lagen te slapen, werden vannacht op een brute wijze gewekt. De direct getroffenen hebben een deel of al hun spullen in vlammen zien opgaan. Vannacht ben ik ter plaatse geweest. Heb uitvoerig gesproken met de hulpdiensten en de bewoners. Een deel daarvan was ontredderd. Ben geschrokken van de sociale omstandigheden. Tegen deze mensen wil ik zeggen: we zijn er voor jullie. We helpen jullie en we staan jullie bij.

Er is nog niets te zeggen over de oorzaak van het incident. Wel zijn we bezorgd over de bouwkundige staat van de panden. Uiteraard wordt dat goed onderzocht. Op dit moment zijn er, gelukkig, geen dodelijke slachtoffers of gewonden gemeld.
De hulpdiensten, en voornamelijk de brandweer, hebben een fantastische klus geleverd. Zij hebben de hele nacht en een groot deel van de dag doorgewerkt om de brand onder controle te krijgen. Met man en macht is het na lang blussen gelukt om de brand onder controle te krijgen.

Er zijn circa veertig woningen onbewoonbaar. Een deel van de andere woningen in het getroffen woonblok is nog niet toegankelijk. Alle bij ons bekende bewoners van deze woningen hebben hulp aangeboden gekregen.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist