“Sterpassage” wordt herontwikkeld tot maximaal 510 woningen


De herontwikkeling van de Sterpassage in winkelcentrum In de Bogaard moet ruimte bieden aan maximaal 510 woningen en circa 3.500 m² commerciële voorzieningen. Er komt een nieuwe verbinding voor langzaam verkeer dwars door In de Bogaard. Ook wordt er vergroend door onder andere een grote groene daktuin en een herinrichting voor het omliggende openbaar gebied.

Bouwplan
De bestaande bebouwing wordt gesloopt en er komen twee nieuwe gebouwen in het gebied. Daar tussen in komt het nieuwe Steenvoordeplein, een nieuwe plek voor ontmoeten en verblijven die aansluit op de nieuwe ‘Leefstraat’ die dwars door de huidige Terp wordt gerealiseerd. Hier komt ruimte voor horeca. Ook langs de Steenvoordelaan is ruimte voor terrassen.

Het totale woonprogramma bestaat uit een gevarieerd woonprogramma van maximaal 510 appartementen van circa 40 m² tot 120 m². De appartementen zullen in zowel huur als koop worden gerealiseerd. Minimaal 50% van de woningen wordt in het betaalbare segment ontwikkeld. Er komt detailhandel (geen supermarkten), horeca, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen en functies ten behoeve van ontspanning en vermaak. Aan de noordzijde van het plangebied komt een nieuw gebouw van maximaal 55 meter hoog. Daarboven op komt de hoogbouw met in totaal binnen dit gebouw maximaal 110 woningen.

Het tweede gebouw wordt gevormd door circa 4 lagen (van circa 15 meter hoog). De woontoren aan de noordzijde wordt circa 39 meter en de woontoren aan de zuidzijde circa 75 meter hoog. Het lagere tussendeel wordt circa 24 meter hoog. In totaal komen er in het gebouw maximaal 410 woningen. Er is ingezet op een groot, groen dak met verblijfskwaliteit voor de bewoners, aan de zijde van de Prins Johan Frisopromenade. Er komt beplanting op de daken. Er is een inpandige parkeergarage aan de Steenvoordelaan met ruimte voor circa 213 auto’s.

Participatie, inspraak en vooroverleg
Er waren verschillende werksessies met de eigenaren van het vastgoed, werksessies tussen experts en diverse participatiemomenten met inwoners en ondernemers Ook de gemeenteraad is in deze trajecten middels diverse presentaties en Forum-avonden betrokken. De verlaging van de hoogste toren van 100 meter naar circa 75 meter kon daarbij op instemming rekenen.

Bestemmingsplan inzien?
Als u het ontwerpbestemmingsplan wilt inzien tijdens de terinzagelegging, dan kan dat via www.rijswijk.nl/project/sterpassage en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt dan zoeken op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bpSterpassage-ON01.

Deze artikelen heeft u misschien gemist