Filmmaker Martin Koolhoven komt naar Rijswijk

‘Klassiekers van Koolhoven’ niet op het witte doek maar op de planken van De Rijswijkse Schouwburg

In Klassiekers van Koolhoven vertelt Martin aan de hand van scènes uit legendarische filmklassiekers én uit zijn eigen films een boeiend verhaal. Hij gaat in op wat de getoonde filmscènes nu zo goed maakt, wat cinema voor hem betekent en hoe hij dat vertaalt naar zijn eigen werk. Een niet te missen voorstelling voor iedere filmliefhebber! Klassiekers van Koolhoven is op 18 september 2021 om 20:00 te zien in De Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk.

Over Martin
Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP/De Tijd ooit “dat er celluloid door zijn aderen stroomt”. Na kaskrakers als ‘Het Schnitzelparadijs’ en ‘Oorlogswinter’ maakte hij zijn Engelstalige debuut met de westernthriller ‘Brimstone’ en werkte hij met een internationale sterrencast. ‘Brimstone’ werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië, won naast alle internationale prijzen maar liefst het recordaantal van zes Gouden Kalveren en werd verkocht aan meer dan tachtig landen. Waarschijnlijk kent u Martin ook van zijn optredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en zijn eigen TV-programma ‘De Kijk Van Koolhoven’.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: https://www.dgtheater.nl/voorstelling/klassiekers-met-koolhoven

Deze artikelen heeft u misschien gemist