GroenLinks verwelkomt graag evacuees uit Afghanistan in Den Haag

De mensen die de overheid uit Afghanistan heeft geëvacueerd zijn pas net aangekomen, maar zullen in het vervolg een nieuw thuis nodig hebben. GroenLinks Den Haag maakt kenbaar dat een deel van de Afghaanse evacuees die net zijn aangekomen en nog geen thuis hebben in Nederland, van harte welkom zijn in Den Haag.

Raadslid Serpil Ates: “ Deze mensen zijn geëvacueerd uit humanitaire gronden en lopen nu gevaar omdat zij de Nederlandse overheid hebben geholpen in de strijd tegen Taliban en wederopbouw van Afghanistan. We mogen ook niet vergeten dat elke samenwerking van de Afghanen met Nederland onze samenleving heeft beschermd en geholpen.”

Op dit moment is het Heumensoord in Nijmegen geopend waarbij een grote groep vluchtelingen tijdelijk in tenten kunnen verblijven, deze mensen moeten voor de winter elders worden gehuisvest. Na de oproep van demissionair minister Ollongren en demissionair staatssecretaris Broekers-Knol aan gemeenten om asielzoekers op te vangen en vergunninghouders te huisvesten ziet GroenLinks graag dat de gemeente Den Haag als stad van Vrede en Recht, in navolging van Amsterdam, een voorbeeldrol neemt tegenover andere gemeenten en aanbiedt een aantal evacuees te huisvesten. Raadslid Ates heeft schriftelijke vragen ingediend.

Deze artikelen heeft u misschien gemist