Gemeente verleent vergunning plaatsing geldautomaat Oud Rijswijk

Het gaat er nu toch eindelijk van komen, er komt een geldautomaat in het oude centrum van Rijswijk, aan de Kerklaan 2, het gebouw waar tot voor anderhalf jaar geleden het kantoor van de Rabobank nog gevestigd was. Burgemeester en wethouders van Rijswijk hebben onlangs een omgevingsvergunning verleend volgens de reguliere procedure voor het plaatsen van een geldautomaat.

Onlangs liet de Rabobank weten het kantoor aan de Kerklaan noodgedwongen te moeten sluiten. Steeds meer klanten regelen hun bankzaken via internet of via de Rabo app, daardoor is het bezoek aan het stenen bankkantoor sterk teruggelopen. Door de Covid-19 crisis is deze ontwikkeling verder versneld met als het gevolg het noodgedwongen moeten sluiten van een aantal kantoren, waaronder het kantoor in Rijswijk.

Totdat de geldautomaat in de Kerklaan in gebruik wordt genomen zijn bewoners van het oude centrum nog afhankelijk van de enige overgebleven geldautomaat in de buurt, die van de AH, iets verderop in de Kerklaan.

Deze artikelen heeft u misschien gemist