Jeugd vv Wilhelmus kopt alleen nog met schuimballen

Voetbalvereniging Wilhelmus maakt vanaf dit nieuwe seizoen voor de spelertjes in de leeftijdscategorie van 6 – 12 jaar, tijdens de training alleen nog maar gebruik van ‘schuimballetjes’. Op de website van de vereniging staat te lezen dat Wilhelmus op deze manier eventuele hersensbeschadigingen en de gevolgen daarvan op latere leeftijd, wil voorkomen. De ballen zijn volgens Wilhelmus uitermate geschikt voor het aanleren van de juiste techniek en sprongkracht bij de jongste jeugd. Wilhelmus verwijst naar internationale onderzoeken die uitwijzen dat het koppen door kinderen op latere leeftijd hersenschade kan veroorzaken.

Zo laat het bestuur van de Voorburgse vereniging weten dat de Universiteit van het Schotse Glasgow in 2019 reeds vaststelde dat voetballers 3,5 meer kans krijgen op dementie dan de rest van de bevolking. Met de aanschaf van de schuimballen loopt Wilhelmus vooruit op eventuele besluitvorming hieromtrent van de voetbalbond, de KNVB. ‘Spelplezier en een veilige sportomgeving zijn belangrijke pijlers voor Wilhelmus en wij pakken hiervoor onze verantwoordelijkheid’, aldus het bericht op de website van de vereniging.

Deze artikelen heeft u misschien gemist