Rijswijk Wonen helpt huurders met hoge energierekening

Huurders die financieel in de problemen komen door een hoge energierekening, kunnen voor hulp aankloppen bij Rijswijk Wonen. Directeur Rob van den Broeke (foto): “We willen niet dat mensen moeten kiezen tussen het betalen van de huur en het kopen van ontbijt. Dus heb je die stress, kom naar ons toe. Dan vinden we samen een oplossing.”

Rijswijk Wonen biedt op verschillende manieren hulp aan en werkt daarbij nauw samen met de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een energiecoach, die mensen thuis helpt bij het besparen van energie. Ook zijn er regelingen en toeslagen waar nog niet iedereen van op de hoogte is en gebruik van maakt. Zijn alle hulplijnen benut en blijft het probleem bestaan, dan is een betalingsregeling misschien een oplossing. Oók voor middeninkomens.

Stookseizoen
Rijswijk Wonen maakt zich met name voor de laatste maanden van het jaar zorgen om haar huurders. “Het stookseizoen is begonnen, dus met een variabel energiecontract voel je de bui al hangen. Gelukkig krijgen we per 1 januari een prijsplafond voor energie, maar de maanden daarvoor moeten mensen nog wel overbruggen. Daarom roepen we onze huurders op om contact met ons te zoeken als zij daar zorgen over hebben”, aldus Van den Broeke.

Spreekuren
Rijswijk Wonen heeft hiervoor speciale spreekuren ingericht. Huurders zijn welkom op het kantoor van Rijswijk Wonen aan de Lange Kleiweg 6 op:

  • Maandag 17 oktober van 16 tot 19 uur
  • Donderdag 20 oktober van 13 tot 16 uur
  • Dinsdag 25 oktober van 15 tot 18 uur.

Omdat het om persoonlijke gesprekken gaat, ontvangen we graag van tevoren een e-mail met naam en adres op hogeenergierekening@rijswijkwonen.nl. Bellen kan ook: 070-33 64 200.

Woningen isoleren

Naast de broodnodige noodhulp werkt Rijswijk Wonen ook aan een lange termijn oplossing. Met grote spoed is de corporatie het woningbezit verder aan het verduurzamen: isolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepompen. De woningen die dat het hardst nodig hebben gaan voor, zodat deze zo snel mogelijk energiezuinig zijn. Dat is uiterlijk in 2030 klaar.

Deze artikelen heeft u misschien gemist