Ingebruikname nieuwe BMX-baan Sportpark Elsenburg nog niet bekend

Foto van begin dit jaar waarop de basiscontouren van de nieuwe BMX-baan zichtbaar zijn

De datum van het in gebruik kunnen nemen van de nieuwe BMX-baan op Sportpark Elsenburg staat nog niet vast. Dat meldt de gemeente Rijswijk op vragen van InRijswijk. “Momenteel wordt er op het terrein hard gewerkt aan de startheuvel, kombochten, verlichting, beregening en de basiscontouren van de baan”, aldus de gemeente. “De huidige planning gaat uit van een start begin november 2022 met het zogenaamde ‘shapen’ van de definitieve baan, ofwel het aanleggen en vormgeven van de springheuvels en bochten in het parcours. Daarvoor wordt de expertise van een bedrijf uit Frankrijk ingevlogen. De eigenaar van dit bedrijf is een oud pro-BMX’er.”

Planning
“De werkzaamheden zijn echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en leverantie van (bouw-)materialen en juist dat maakt het maken van een concrete planning erg lastig. Bij de baan zal ook een parc fermé en startinstallatie gebouwd worden. Al met al is er dus nog heel veel te doen.
Wij streven ernaar om de complete baan in het eerste kwartaal van 2023 op te leveren, maar let wel, dit is geen concrete toezegging gelet op het voornoemde.”

Locatie
“Nog niet is bekend wat er met de oude locatie aan het Oude Zwethpad in de Zwethzone gaat gebeuren. De vraag is nog of dit behouden wordt voor Sport of dat het terrein een buurtfunctie voor RijswijkBuiten krijgt in de vorm van een wijkpark of iets dergelijks. Bijgaand twee foto’s van begin dit jaar waarop de basiscontouren van de nieuwe BMX-baan zichtbaar zijn.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist