Natuurlijk Delfland gaat weer wilgen knotten

Het knotseizoen gaat weer starten. Help mee de wilgen te knotten of te wel het groene fitnessen. Natuurlijk Delfland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Bij regen gaan de activiteiten niet door. Belangstellenden boven de 15 jaar zijn welkom die graag hun handen uit de mouwen steken. Vraag nadere Informatie en een aanmeldingsformulier aan via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Of bel Geert van Poelgeest, 06 – 33 00 17 42.

De knotplekken zijn:
5 november 9:30 – 12:30 uur, Westland
5 november 10:00 – 12:30 uur, Delft
5 november 10:00 – 12:30 uur, Rijswijk

Elke 14 dagen worden er op deze plekken wilgen geknot.

Knotwilgen zijn een sieraad voor het landschap, het zijn ook kleine natuurreservaatjes waar planten en dieren een leefplek hebben.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Duinbehoud en de Nederlandse Mycologische Vereniging. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst.

Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Deze artikelen heeft u misschien gemist