Aantal verkeersongevallen in Rijswijk gestegen

In Rijswijk vonden vorig jaar 635 verkeersongevallen plaats. Dat is 10,3 procent meer dan het jaar ervoor, toen er 577 ongevallen werden geregistreerd. Dat blijkt uit het onderzoek van Independer op basis van meest recente data van Rijkswaterstaat. In 2021 viel in Rijswijk een dodelijke verkeersslachtoffer te betreuren, in 448 gevallen ging uitsluitend om materiële schade en in 186 gevallen om letselschade. In maar liefst driekwart  van de Nederlandse gemeenten was er toename van het aantal verkeersongevallen.

In 2021 werden in Nederland ruim 114.000 verkeersongevallen gemeld. Dat is een toename van 10,3 procent ten opzichte van 2021. Vooral in de provincie Noord-Brabant ging het veel vaker mis dan het voorafgaande jaar. Hier nam het aantal ongelukken in het verkeer zelfs met 20 procent toe.

Deze artikelen heeft u misschien gemist