‘Dansend naar de kerst’ op vrijdag 9 december in Rijswijk

De feestdagen zijn alweer in aantocht en dat betekent voor de meesten van ons gezellig met z’n allen rond de tafel genieten van elkaars aanwezigheid en van een verrukkelijk diner. Maar in deze dure tijden is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom wordt er op vrijdag 9 december van 15:00 tot 19:00 uur het ‘Dansend naar de kerst’ evenement georganiseerd in Rijswijk, zodat iedereen met een kleine beurs ook gemoedelijk samen in de ambiance kan komen.

Willem van Ettinger van de Stichting Broodexpres en Dienstverlening, en Hans Lammertink van de Stichting Sportpark Prinses Irene, organiseren samen deze ongetwijfeld weer swingende middag. Hun initiatief zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder de financiële steun van de gemeentes Den Haag en Rijswijk, alsmede HVP Thuiszorg. “Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Maar voor de mensen die al een kleine beurs hadden wordt het steeds lastiger om rond te komen. Met dit initiatief willen wij iedereen een lekker en zorgeloze middag bezorgen”, zegt Wim van Ettinger (foto hieronder), oprichter van de Stichting Brood Express.
Daar is compaan Hans Lammertink, mede organisator van het feest, het helemaal mee eens. De bouwondernemer is via de Stichting Sportpark Prinses Irene al langere tijd maatschappelijk betrokken en stelt voor dit vroege kerstfeest het clubgebouw op het sportpark ter beschikking.



Optredens zijn er die vrijdag van de analytisch en creatief ingestelde Elias van Hees, oud-raadslid en woordvoerder in de gemeenteraad van Den Haag, maar op dit feest vooral vertolker van het Nederlandstalige lied waarop het goed dansen is. Verder begroeten wij deze vrijdag de volgende kanjers : Helga Alberts, Menzina, en last but not least Hennie Grünholz, Henna Grünholz, die als oud-speler en oud-trainer van diverse voetbalclubs uit de Haagse regio, meer noten op zijn zang heeft dan dat het hem als zanger ooit zal lukken……..

Zijn ‘Eenmaal komen de tranen’ is misschien wel een passend onderdeel van dit evenement, waarin ongetwijfeld wordt teruggekeken op een alles behalve vrolijk jaar. Als we dan ook nog vermelden dat het geheel bijeen wordt gepraat door die typische Haagse ‘gauzah’ met het ‘hagt’ op de tong, Fred Zuiderwijk, dan kan de middag al niet meer stuk.

Zuiderwijk zal ongetwijfeld ook weer de nodige prijsjes bij de bingo die ook op het programma staat, met de nodige humor, weggeven. Staat er, tijdens de afgelopen Summer Party van dezelfde organisatoren, een man uitgerekend tijdens het trekken van de bingo getallen Zuiderwijk langdurig op de gevoelige plaat vast te leggen, terwijl hij juist daarvoor toch een tiental bingokaartjes heeft gekocht. Zuiderwijk: “Moet jij je bingo niet controleren? Je weet toch al dat je nooit een prijs wint”.

Het ‘Dansend naar de kerst’ feest wordt op vrijdag 9 december gehouden in het clubhuis van de Stichting Prinses Irenepark aan de Schaapweg 2 te Rijswijk en is kosteloos bij te wonen. Aanmelden is wel gewenst en de organisatie rekent erop dat bij aanmelding ook de komst van diegenen die zich hebben aangemeld verzekerd is.

Aanmelden via: aanmelden@dansendnaardekerst.nl of telefonisch naar 06-20030651, tussen 19:00 en 21:00 uur. Dit nummer is ook voor mensen die zich aan willen melden als vrijwilliger tijdens dit evenement.

Deze artikelen heeft u misschien gemist