Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College start academische werkplaats

Na een jaar voorbereiding is Bureau Talent samen met het Rijswijks Lyceum & Van Vredenburch College en de Radboud University een academische werkplaats gestart met als thema Gelijke Kansen.

Het Rijswijks Lyceum/Van Vredenburch College is een school met een multiculturele populatie. Veel leerlingen komen uit minder bevoordeelde gezinnen. De school heeft met het nieuwe schoolplan 2021-2025 een duidelijke koers uitgezet om hun leerlingen de beste kansen te geven in het onderwijs. Dat doen zij door middel van keuze-uren, een kleinere lestaak voor leraren, een verlengde schooldag én dus een academische werkplaats.

Belangrijk thema in de werkplaats is het hebben van hoge verwachtingen en bewust worden van impliciete theorieën. Prof. Dr. Eddie Denessen en Prof. Dr. Lianne Hoogeveen zorgen voor de wetenschappelijke input en leiden het proces naar het formuleren van onderzoeksvragen. De zes leraren die deelnemen aan de werkplaats verdiepen zich in de literatuur en nemen ook hun praktische kennis en ervaring van het lesgeven mee.

Bron: Bureau Talent

Deze artikelen heeft u misschien gemist