Inloopbijeenkomst over stadshaven Rijswijk

Op 14 november 2022 van 19:00 tot 21:00 uur is er in het Informatiecentrum Plaspoelpolder, aan de Handelskade 49 in Rijswijk een bijeenkomst over de nieuws stadshaven.

Het idee van een stadshaven met rust en levendigheid is vertaald in zones. Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen bezoekers een aantal kaarten bekijken. Er zijn verschillende varianten. Waar kan je het beste een rustige zone maken? Met bijvoorbeeld drijvende groene eilanden. Of waar kan je de levendigheid organiseren? Met een restaurant of koffiebar? Waar kun je recreatie op het water organiseren?

De gemeente Rijswijk nodigt u van harte uit om naar de informatiebijeenkomst te komen. Uiteraard kunt u terecht met vragen. Ook uw ideeën voor de toekomst van de haven zijn van harte welkom. Bent u niet in de gelegenheid om naar deze bijeenkomst te komen? Vul dan de enquete in op http://samen.rijswijk.nl

U kunt tot en met 30 november reageren. De gemeente verwerkt de resultaten. In het begin van 2023 worden de uitkomsten gepresenteerd op samen.rijswijk.nl. Ook wordt er een bijeenkomst georganiseerd om ook live met elkaar in gesprek te blijven.

Stadshaven: hoe verdelen we rust en levendigheid?
De invulling van de haven (inclusief de openbare ruimte, de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer erom heen) moet goed aansluiten op de huidige en toekomstige ontwikkelingen van het hele Havenkwartier. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

De locatie
De haven ligt middenin het Havenkwartier. Het Havenkwartier is omringd door de Prunuskade, Handelskade, Burgermeester van Elzenlaan, Limpergstraat en het Jaagpad. Daarnaast ligt het dichtbij de A4 en tegen het kanaal De Vliet in de Plaspoelpolder.

De toekomst
Het Havenkwartier verandert naar een levendige, groene stadswijk, waar bedrijvigheid, wonen en recreëren bij elkaar horen. Het centrum van deze wijk is een prachtige haven, die zorgt voor het unieke karakter van het Havenkwartier. Deze haven wordt op dit moment nauwelijks gebruikt. In de toekomst wordt dit een belangrijke plaats voor ontmoeten en recreatie. De gemeente verwacht dat het inrichten van de nieuwe Stadshaven in 2026 kan beginnen.

Omwonenden, ondernemers, verschillende organisaties, projectontwikkelaars en deskundigen hebben in juli hun wensen en behoeften aangegeven. Op basis hiervan is de haven ingedeeld in zones van rust en levendigheid.

Er wordt ruimte gemaakt voor verschillende voorzieningen en of activiteiten, zoals bijvoorbeeld een passantenhaven, horeca, drijvende watertuinen, fontein of een andere mooie invulling, passend bij de behoeften van huidige en toekomstige bedrijven en bewoners. We hebben 3 verschillende scenario’s gemaakt om dat vorm te geven. Op samen.rijswijk.nl kunt u uw mening geven over deze scenario’s.

Deze artikelen heeft u misschien gemist