Korfballers Refleks A1 behalen finale

Door een 16-9 overwinning op het Pijnacker Avanti A2 heeft het Rijswijkse Refleks A1 de finale bereikt van de Haagse Korfbaldagen in de A-jeugd klasse.

Refleks opende de score in de eerste aanval. Na 8 minuten staat Refleks voor met 4-0. 5 minuten voor rust scoort Avanti het eerste tegendoelpunt. De 2e helft begint met een voorsprong voor Refleks met 8 tegen 2. Beide ploegen komen goed uit de startblokken in de 2e helft, 10-4 na 8 minuten spelen. Avanti deed er in de 2e helft alles aan om de achterstand in te halen, maar Refleks behield haar voorsprong. De eindstand: 16-9.

Refleks speelt vrijdag 18 november om 19.15 uur de finale in de Eibernesthal aan de Steenwijklaan in Den Haag. Coach Matthijs Schouten van Refleks na afloop van de wedstrijd: “Doorzetten en vertrouwen worden uiteindelijk beloond met een finaleplaats.”

Tekst en foto: Remco Nunnikhoven