Veel blije gezichten bij intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas heeft veel kinderen en (groot) ouders op de been gebracht. Langs de route en bij het fotomoment op het Piramideplein zagen honderden toeschouwers Sint en zijn zwarte Pieten de kinderen vermaken met cadeaus en vooral snoepgoed.

Het was sinds twee jaar weer een zo goed als normale intocht van Sinterklaas, ditmaal met de naam ‘Wie kent hem niet’. Vorig jaar zorgde een burgerinitiatief georganiseerd door Rijswijks-Belang voorman Marc Weterings ervoor dat na het terugtreden van de toenmalige organisatie er toch een intocht van Sinterklaas was met militaire voertuigen van het Museum Bescherming Bevolking.



Dit jaar nam Marc Weterings samen met veel vrijwilligers het initiatief om de kinderen ook in Rijswijk van een intocht te kunnen laten genieten. Via een burgerinitiatief, die ook bij de gemeente Rijswijk was aangemeld, konden mensen geld storten om de kosten te betalen die nodig waren voor onder meer de bewaking van het evenement. Ook de coalitiefractie Beter voor Rijswijk hielp met een gift mee om het benodigde geld in te zamelen.



Niet iedereen binnen de Rijswijkse gemeenteraad is even blij met het meelopen van Zwarte Pieten bij de intocht. Zo is D66-raadslid Constantijn Dolmans een tegenstander van de Zwarte Piet en heeft hij liever dat er, zoals in de meeste gemeenten in Nederland, roetveegpieten meelopen.



Hoe de intocht van Sinterklaas volgend jaar zal verlopen is nog ongewis. De gemeenteraad nam een motie van VVD en D66 aan om vier ton beschikbaar te stellen voor onder meer het Strandwalfestival en het mogelijk weer organiseren van een Avondvierdaagse en een Sinterklaas intocht.

Deze artikelen heeft u misschien gemist