Na twee jaar eindelijk weer Indonesia Festival in De Broodfabriek

In het weekeinde van 10 en 11 december vindt in De Broodfabriek aan de Volmerlaan een nieuwe editie van de Pasar Indonesia Raya plaats, het Indonesië Festival 2022.

In het weekeinde van 10 en 11 december aanstaande is Rijswijk weer voor even de Indische hoofdstad van Nederland. Die twee dagen melden bezoekers met een Indische dan wel Indonesische achtergrond uit alle delen van het land zich vol verwachting in De Broodfabriek om te kunnen genieten van de Pasar Indonesia Raya, het Indonesië Festival 2022. Het evenement, georganiseerd door de Indonesische ambassade in Den Haag, kon tot grote teleurstelling van de Indonesische gemeenschap in ons land, de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de wereldwijde pandemie. Maar de ambassade kondigt thans met trots aan dat het Festival dit jaar weer wel doorgaat, en nog groter, nog beter en nog diverser dan de voorgaande succesvolle en druk bezochte edities.

Wat kunnen de bezoekers in december dan wel verwachten? Uiteraard de eettentjes, want ‘makan’ (eten) is een belangrijk onderdeel van het leven in de Gordel van Smaragd. Daarnaast is er een ‘virtual experience’, en zijn er muzikale optredens, en workshops. Voor de kinderen is er een speciale ‘kinder corner’, er is een silent disco, er wordt hulp aangeboden op het gebied van immigratie en consultaire zaken en zijn er ook nog eens dansdemonstraties, kortom te veel om op te noemen. En het mooie is dat de toegang tot dit evenement, normaal gesproken in september in Rijswijk, maar vanwege de toen in Den Haag gehouden Tong Tong Fair verschoven naar december, nog gratis te bezoeken is ook.

Het evenement, georganiseerd door de Indonesische ambassade in Den Haag, kon vanwege de pandemie twee jaar niet plaatsvinden, maar de ambassade kondigt met trots aan dat deze nieuwe editie nog groter, nog beter en nog diverser zal zijn dan de voorgaande succesvolle festivals. Normaal gesproken wordt dit Indonesia Festival in de maand september gehouden, maar omdat toen in Den Haag reeds de Tong Tong Fair plaatsvond, is uitgeweken naar dit weekeinde in december. De toegang tot dit evenement is gratis. Nadere info op: www.indofest2022@indonesia.nl

Deze artikelen heeft u misschien gemist