Grote opkomst eerste Rijswijkse Sportcafé

In de kantine van sporthal De Altis was het woensdagavond een drukte van belang. Veel sportbestuurders en –liefhebbers waren afgekomen op het eerste Rijswijkse Sportcafé. Zij werden welkom geheten door Martine Koopman (foto), de nieuwe voorzitter, die ook de andere leden van de Rijswijkse (jeugd) sportraad voorstelde.

Doelstellingen werden uitgelegd en de nieuwe website werd getoond aan de aanwezigen en er werd een kijkje gegeven in het ontstaan van de Rijswijkse sportraad. Koopman: ”In 2017 was er een klankbordgroep die zich bezig hield met de toenmalige nota Sport en Bewegen. Vervolgens zag de Rijswijkse Sportraad officieel het daglicht. Verschillende oudgedienden hebben het stokje nu overgegeven. We willen voor de sportclubs een toegevoegde waarde hebben. We werken met verschillende thema’s: ”Sport moet inclusief, positief en vitaal zijn. En we moeten zorgen dat we een leven lang kunnen bewegen.”

Ook sportwethouder Larissa Bentvelzen kreeg het woord. “Ik kom uit een grote sportfamilie en heb 10 jaar bij Vredenburch gevoetbald. Dus het was niet zo vreemd toen toenmalig sportwethouder Björn Lugthart burgemeester van Pijnacker-Nootdorp werd, ik het stokje mocht overnemen. We willen als gemeente samen met de Sportraad de sportclubs helpen met de uitdagingen die zij hebben. De hoge energiekosten lijken nu te stabiliseren, maar wanneer clubs mede hierdoor in de problemen komen, vraag ik hen contact met ons op te nemen. Het jaar 2023 wordt ook het jaar dat we verder aan de slag gaan met het multifuncionel sportpark Elsenburg en ik ga bij iedere sportclub langs om te vragen hoe het gaat en waar de gemeente kan helpen, indien nodig.”

Voormalig badminton wereldtopper Dicky Palyama is namens Haaglanden Beweegt de clubondersteuner in Rijswijk. “Ik hoop snel kennis te maken met de clubs en hen te ondersteunen waar dat nodig is. En dat kan op allerlei mogelijke manieren. Ik ga het gesprek graag aan.”

Vervolgens werden de leden van de jeugdsportraad Jelle Matthijssen en Leon Heesterman voorgesteld. De aanwezigen werd gevraagd om op zoek te gaan naar jeugdige leden die eveneens in de jeugdsportraad willen komen zodat ook de jongeren goed zijn vertegenwoordigd.

Daarna werden de bestuursleden van de Rijswijkse Sportraad ingezet om voorlichting te geven over de verschillende onderwerpen die te maken hadden met de speerpunten die eerder al gepresenteerd waren.  
Kijk ook hier

Later volgt nog een video-impressie van deze avond  

Deze artikelen heeft u misschien gemist