Minuut stilte voor slachtoffers Turkije en Syrië in de Rijswijkse gemeenteraad

Op initiatief van de Rijswijkse gemeenteraad werd dinsdagavond een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in deze raadzaal om medeleven te betuigen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Namens de gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders werd de volgende verklaring voorgedragen door Maarten van ’t Eind.
“In de nacht van 6 februari heeft er een zware aardbeving plaatsgevonden in Turkije en Syrië. In de middag volgde nog een tweede aardbeving. De gevolgen van de aardbeving zijn groot. Op dit moment zijn er 5000 slachtoffers bekend, maar dit aantal zal nog oplopen. Onder barre winterse omstandigheden moeten mensen opgevangen worden en de onzekerheid over nog meer naschokken is groot. Namens de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders willen wij ons oprechte medeleven betuigen na de verschrikkelijke aardbevingen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, hun familie en vrienden. Bij de mensen die in onzekerheid zijn over het lot van hun dierbaren. En bij een ieder die dierbaren heeft verloren. Specifiek gaan onze gedachten uit naar de inwoners van onze stad met familieleden, vrienden en bekenden in de getroffen gebieden. Wij willen u laten weten dat u niet alleen staat in deze moeilijke tijd. Rijswijk is solidair met u.
Daarom staan we als raadsleden en het college van Burgemeester en Wethouders een moment stil bij de slachtoffers en alle betrokkenen van bij deze ramp.”
Gemeente Rijswijk

foto Mohamed El Majjaoui

Deze artikelen heeft u misschien gemist