Gemeente Wassenaar publiceert bommenkaart

foto: Gemeente Wassenaar

De gemeente Wassenaar heeft een zogenoemde bommenkaart gepubliceerd. Zo kan iedereen makkelijk zien op welke plekken in Wassenaar risico bestaat op het vinden van niet-ontplofte explosieven in de bodem. De bommenkaart is afgelopen december geactualiseerd en zorgt er zo mede voor dat toekomstige graaf- en bouwwerkzaamheden veiliger kunnen plaatsvinden.

Wethouder Van Sloten (Natuur, Klimaat en Mobiliteit): “Door deze kaart te publiceren hopen we inwoners en ontwikkelaars bewust te maken van de aanwezigheid van explosieven in de bodem op bepaalde plekken in Wassenaar. Wanneer je van tevoren weet dat er kans is dat je een bom in de bodem aantreft, kun je daar rekening mee houden bij werkzaamheden. Zo voorkomen we dat er ongelukken gebeuren.”

Meer informatie
Op www.wassenaar.nl/bommenkaart is behalve de kaart zelf, meer informatie te vinden. Onder andere een speciale handreiking voor wat te doen bij werkzaamheden op een risicoplek of bij het vinden van een bom.

Deze artikelen heeft u misschien gemist