CvdK Jaap Smit en burgemeester Huri Sahin bezoeken stembureau Rijswijkse mbo-school Yuverta.

Op woensdag 15 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen, brengen commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit en burgemeester van Rijswijk Huri Sahin een bezoek aan het stembureau in Yuverta mbo Rijswijk.

Yuverta is een school voor het zogeheten groen-blauwpraktijkonderwijs. Op deze school staan thema’s als klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier centraal. Thema’s van nu en de toekomst. Daarom zijn de provinciale en waterschapsverkiezingen extra belangrijk voor deze school.

Burgemeester Huri Sahin van Rijswijk vindt het belangrijk om de verkiezingsdag extra onder de aandacht te brengen bij zij die als eerste mogen stemmen. Vorige week richtte zij ook al een videoboodschap aan alle 18-jarige Rijswijkers die voor het eerste hun stempas ontvingen met deze boodschap: “Woensdag 15 maart is een belangrijke dag voor onze democratie. Als stemgerechtigde mag jij als 18-jarige voor het eerst je stem uitbrengen. Stemmen is een belangrijk democratisch recht. Ik roep je dan ook op om gebruik te maken van je recht en van 15 maart een democratisch feest te maken.”

Jaap Smit onderstreept de woorden van de burgemeester: “Waar komen nieuwe woningen, waar komt nieuwe natuur, is er goed openbaar vervoer en voldoende schone energie, sluiten onderwijs en arbeidsmarkt goed aan? Allemaal onderwerpen waar de provincie Zuid-Holland aan werkt en die ook heel belangrijk zijn voor jonge mensen. Wil je meebepalen hoe de provincie er in de toekomst uitziet? Ga dan stemmen op 15 maart!”

Naast burgemeester Huri Sahin gaan ook de wethouders Larissa Bentvelzen (onderwijs) en Mark Wit (Milieu en Duurzaamheid) mee. Twee studenten van Yuverta zullen de burgemeester en de commissaris rondleiden, waarna zij het stembureau bezoeken waar de 18-jarige Rijswijkers die op de school les krijgen hun stem uitbrengen. Daarna is er een discussie met de leerlingen en burgemeester Sahin en commissaris Smit. Een docent Burgerschap van de school verzorgt de stellingen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist