Vereniging Buurtraad Steenvoorde wil terug naar Marimbahal

De Vereniging Buurtraad Steenvoorde (VBS) wil weer terug naar een onderkomen in de Marimbahal. Die wens uitte de voorzitter van de wijkvereniging, mevrouw Ineke van Vliet, dinsdag tijdens het Forum Samenleving van de gemeenteraad van Rijswijk.

Tien jaar geleden verhuisde het wijkcentrum van de Marimbahal naar een onderkomen in basisschool Melodie aan de Admiraal Helfrichsingel, maar volgens Van Vliet is terugkeer naar het oude onderkomen wenselijk. Volgens Van Vliet is een onderkomen van een wijkcentrum in een schoolgebouw niet van deze tijd. Het gezamenlijk gebruik van de Bredeschool in de Muziekbuurt waarin ook een kinderopvang is gevestigd, voelde, aldus Van Vliet, vanaf het begin al niet gemakkelijk.

Door de week mag de wijkvereniging overdag geen gebruik maken van de ruimtes in het gebouw. Leerkrachten ergeren zich aan langs de lokalen lopende bezoekers van het wijkcentrum. “Wij willen terug naar de Marimbahal, er is grote behoefte aan een huiskamer van de wijk”, aldus de kreet van Van Vliet. Voor grootschalige activiteiten, zoals de door zo’n zestig wijkbewoners bezochte dansmiddag op de zondag en door de VBS georganiseerde openbare vergaderingen, zou de wijkvereniging dan nog wel gebruik willen blijven maken van de huidige schoollokatie. “Het toevoegen van voorzieningen zoals onze huiskamer voor de buurt, zorgt ervoor dat het Waldhoornplein weer levendiger wordt, want een opknapbeurt voor dit plein is op alle fronten nodig”, aldus Van Vliet.

Het Forum overlegde dinsdag over het raadsvoorstel ‘Toekomst Marimbahal, behoudt en scenario’s’. Dit voorstel gaat als bespreekpunt voor de raadsvergadering van 21 maart naar de gemeenteraad.

Deze artikelen heeft u misschien gemist