Irritatie bij CDA fractie om verzoek functieomschrijving ‘dure’ medewerker evenementen

Simon Geleijnse (links) en Danny van Dam willen een evenementenagenda

Lichte irritatie afgelopen dinsdag tijdens de Forum vergadering Samenleving van de gemeente Rijswijk bij de CDA fractie naar aanleiding van een vraag van frontman Marc Weterings van Rijswijks Belang. Tijdens het debat over het raadsvoorstel kadernota evenementen vroeg Weterings aan verantwoordelijke portefeuillehouder Werner van Damme (VVD) om een functieomschrijving van de door de gemeente aan te trekken medewerker, noodzakelijk om uitvoering te geven aan de gestelde kaders. Volgens de gemeente is structureel € 45.000,– (0,5 FTE) ambtelijke capaciteit noodzakelijk om uitvoering te geven aan de gestelde kaders.

“Best wel veel, 50 euro per uur voor een ambtenaar, om slechts een handjevol organisatoren van evenementen bij elkaar te brengen”, vond Weterings. Volgens Van Damme moet deze medewerker niet alleen de organisatoren bij elkaar brengen, maar krijgt hij of zij ook nog andere taken, zoals het uitvoeren van beleid waaronder lokatiebeleid en het verzorgen van de activiteitenkalender. “Ik ga geen functieomschrijvingen naar de raad sturen van mensen die hier op het stadhuis werken”, aldus Van Damme die na een tweede verzoek van Weterings toch overstag ging. Tot ongenoegen van Simon Geleijnse (foto) van het CDA, samen met fractievoorzitter Danny van Dam van Wij. Rijswijk (foto), initiatiefnemer van het voorstel tot het komen van een ‘uitagenda’ voor de gemeente Rijswijk.

Een voorstel dat de gemeente overigens nog moet bespreken, maar wel op enthousiasme van Van Damme kan rekenen. Geleijnse liet aan het slot van het debat weten dat zijn fractie niet zit te wachten op een functieomschrijving van de aan te trekken medewerker. Geleijnse: “Ik vind het terecht wanneer wij de wethouder aanspreken als wij iets niet vinden deugen of vinden kloppen, maar ik hoef echt geen document om te zien wat de medewerker allemaal wel of niet moet doen. Ik vertrouw de wethouder, ik dat zie dat hij uitlegt wat zo’n man of vrouw moet gaan doen, ik wil het gewoon markeren, want ik vind dat wij een hellend vlak opgaan en dat wij dit soort verzoeken in veel debatten terug gaan krijgen”. Het raadsvoorstel Kadernota Evenementen 2023 in de openbare ruimte’ gaat als bespreekpunt naar de gemeenteraad.

Deze artikelen heeft u misschien gemist