Rijswijks Kampioenschap Sjoelen tijdens Koningsdag

Tijdens de Koningsdag in De Strijp wordt er voor het eerst een Rijswijks kampioenschap sjoelen gehouden. Wie is er  het beste met sjoelen?

Doe mee en geef je op: https://www.koningsdagdestrijp.nl/rijswijks-kampioenschap-sjoelen/

Om te sjoelen maak je gebruik van een houten sjoelbak en 30 houten sjoelschijven. Aan het einde van de bak bevinden zich vier poorten met ieder hun eigen waarde, respectievelijk 2, 3, 4 en 1. De werper staat aan de andere kant van de bak, waar een dwarslat ligt. Hier kun je bijvoorbeeld de sjoelstenen neerleggen tijdens iedere beurt.

Het doel is om zoveel mogelijk sjoelstenen in de openingen te schuiven en zoveel mogelijk punten te scoren. Met de 30 schijven krijg je drie beurten om ze allemaal erin te krijgen. Alle schijven die in de eerste of tweede beurt niet volledig in een poort worden geschoven, worden de volgende ronde ingezet (De 2e of 3e ronde).

Scheidsrechters gezocht
Om het sjoelen eerlijk te laten verlopen zijn we op ook op zoek naar scheidsrechters. Zij houden de banen in de gaten en zorgen ervoor dat alles eerlijk verloopt. Wil je ons hierbij helpen voor een half uur of langer. Geef dit dan aan in het formulier.

Deze artikelen heeft u misschien gemist