Staatssecretaris Van der Maat op bezoek bij Museum Bescherming Bevolking

Christophe van der Maat, staatssecretaris van Defensie, heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Museum Bescherming Bevolking in Rijswijk en werd daar ontvangen en rondgeleid door beheerder Riko van der Stap en zijn vrijwilligers.

In aanwezigheid van wethouder Van Damme, fractievoorzitter Coen Sleddering en Statenlid René van Hemert (allen VVD) kreeg hij een rondleiding door het museum. De staatssecretaris zei dat het belangrijk was dit soort historische plekken goed te bewaren en vooral de schooljeugd te vertellen over een belangrijke periode in onze geschiedenis. Hij vertelde zelf over zijn werk dat de huidige regering veel investeert in de Krijgsmacht en dat het daarom belangrijk is dat de krijgsmacht transparant is en midden in de maatschappij staat. Hij was onder de indruk van het bijzondere erfgoed dat in Overvoorde staat.

Deze artikelen heeft u misschien gemist