HTM krijgt een 8 van haar reizigers

Jaarlijks wordt er onderzoek gedaan naar de prestaties en dienstverlening van alle OV-bedrijven in Nederland, de OV-klantenbarometer. De resultaten van de OV-klantenbarometer 2022 zijn op 14 maart bekend gemaakt. Het verheugt HTM dat reizigers het openbaar vervoer in de Haagse regio in 2022 opnieuw een hoog cijfer geeft. “Een 8 is echt geweldig. Ik wil vooral al die medewerkers van HTM bedanken voor hun inzet, maar bovenal voor hun klantgerichtheid. Dankzij hen zijn wij nu opnieuw de beste stadsvervoerder van Nederland.” aldus een trotse Jaap Bierman, algemeen directeur van HTM.

Goede scores
Het totaaloordeel voor de busdiensten van HTM is een 8,2, voor de trams een 8,0 en voor RandstadRail een 7,9. De bussen van HTM scoren hoger dan het landelijk gemiddelde als het gaat om de beoordeling van de ritten, stiptheid en overstaptijd. In de trams scoren het klimaat en het geluid beter dan het landelijk gemiddelde.

Verbeteringen
Natuurlijk zijn er ook punten die kunnen verbeteren. Jaap Bierman: “We zijn nog druk bezig de resultaten verder te analyseren, maar we zien dat we onder andere lager dan het landelijk gemiddelde scoren op het gebied van reizigersinformatie in het voertuig en op de halte. Dat punt heeft dan ook zeker onze aandacht.”

Meer informatie op www.ovklantenbarometer.nl

Deze artikelen heeft u misschien gemist