636 kilometer in 3 dagen voor het goede doel

De Klimmende Règâhs fietsen van 24 t/m 26 maart voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen van Denemarken naar Den Haag

De Klimmende Règâhs staan op het punt van beginnen om in drie dagen van Denemarken naar huis te fietsen. Met de fietstocht willen ze aandacht vragen voor onderzoek naar (alvleesklier)kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van degene die het overkomt en hun gezin. En uiteraard willen ze met de tocht geld inzamelen.

Van Tønder naar Den Haag
Van 24 tot en met 26 maart fietsen de Règâhs in drie etappes van Tønder in Zuid-Denemarken naar Den Haag, in totaal 636 kilometer. Per dag wordt circa 210 kilometer afgelegd om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. Elke Règâh die meedoet wil de af te leggen kilometers omzetten in euro’s. Doneren kan heel eenvoudig via de website van De Klimmende Règâhs: https://www.dkracties.nl/project/denemarken-den-haag

Elke euro die wordt opgehaald gaat naar onderzoek naar (alvleesklier)kanker. De Règâhs betalen namelijk alle onkosten zoals de busreis naar Denemarken en het verblijf zelf.

Hoe de tocht zal verlopen hangt voornamelijk af van het weer. De Règâhs hebben in de winter nog redelijk kunnen trainen, maar de weersvoorspellingen zien er echter niet gunstig uit, want de wind draait naar ZW, neemt toe naar kracht 5 en er worden buien voorspeld. Wat dat betreft gaan de Règâhs het waarschijnlijk dus niet cadeau krijgen.

Van Lourdes naar de Alpe d’Huez
De fietstocht kan ook gezien worden als voorbereiding op het echte werk, dat op 24 mei van start gaat. Dan fietsen de Règâhs namelijk 1.100 kilometer en vele hoogtemeters vanuit Lourdes door de Pyreneeën om vervolgens over de Mont Ventoux en de Franse Alpen op de top van de Alpe d’Huez te finishen. Daar verwachten ze op 31 mei aan te komen, om op 1 juni als toetje mee te doen aan Alpe d’HuZes.

Op 11 mei pubquiz in De Drie Heeren
Een activiteit van een heel andere orde, maar voor dezelfde goede doelen, is de pubquiz. Op 11 mei organiseren de Règâhs een pubquiz bij de Drie Heeren in Pijnacker. In samenwerking met Upbeatles wordt weer een uitdagende, flitsende en levendige pubquiz voor het goede doel georganiseerd. Je brein wordt op een creatieve manier aan alle kanten getest, onder het genot van de vele speciale dranken en hapjes van De Drie Heeren. Vooraf een hapje eten is ook mogelijk. Reserveer een tafel voor vier of zes personen via https://dkronline.nl/evenementen/pubquiz-2023/

De goede doelen
In 2023 zetten de Règâhs zich in voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Een stichting die zich inzet voor fundamenteel onderzoek naar behandeling van alvleesklierkanker. Inmiddels is al meer dan 50.000 euro opgehaald, maar de Règâhs hopen dit jaar meer dan een ton op te halen voor de goede doelen. Elke steuntje in de rug helpt daarbij. Doet u mee?

Deze artikelen heeft u misschien gemist