‘Wat een liefde voor het zieke kind bij VillaExpert Care Rijswijk’

VillaExpert Care Rijswijk, voorheen Mappa Mundo, hield op zaterdag 18 maart aan de Huis te Landelaan 9-11 in Rijswijk een Open Dag. De woonruimte is een fijne plek voor chronisch en ernstig zieke kinderen en hun ouders.

Huiskamergevoel
De rondleiding door het huis gaf inderdaad ook dat huiskamergevoel waardoor je aan de kinderen ook ziet en voelt dat ze het naar hun zin hebben. Het is hun thuis en de liefde voor het (zieke) kind is voelbaar.

Snoezelkamer
De snoezelkamer was wellicht de meest populaire ruimte om te bezichtigen. Deze ruimte maakt de kinderen rustig en het is overbodig om te melden dat ze hier graag komen. In deze ruimte ontstond een mooi gesprek tussen wethouder Gijs van Malsen en de zorgmedewerkers. Je zag dat hij alles van dit onderwerp wilde weten. Zelf als vader van twee gezonde dochters doet dit natuurlijk wel wat met je.

Dankbaar vrijwilligerswerk
Het huis kan nog wel vrijwilligers gebruiken en dan moet je denken aan zorgverleners (aankleden en wassen) maar ook tuinvrijwilligers (de tuin is immens groot). Vorige week is de tuin weer opgeknapt dankzij de vrijwilligers tijdens NL Doet. Het is eigenlijk al mooi wanneer iemand een spelletje met een kind komt doen maar wel minimaal 1 keer in de maand, want je moet immers wel een band op kunnen bouwen met een kind.Kinderen raken je in het hart’
Over vrijwilligerswerk gesproken: Een vrijwilligster is na 4 jaar als fulltimer aangenomen en zegt dan ook dat ze niks anders meer zou willen doen. “De kinderen raken je in het hart”. Een andere professional verwoordde het als volgt: “Voordat ik mijn studie begon wist ik gewoon zeker wat ik wilde gaan doen: werken met zieke kinderen.”

Financiële steun?
Meer informatie over vrijwilligerswerk en/of financiële steun ?
Kijk dan op www.expertcare.nl Telefoon; 070-3367933

Uw steun komt goed terecht, dat is zeker!!

redactie en foto’s: René Marquard

Deze artikelen heeft u misschien gemist