Bestuurders Rijswijkse sportclubs bespreken kopzorgen

Woensdag werd in de Rijswijkse sporthal De Altis het tweede Sportcafé gehouden. Aanwezig waren bestuurders van verschillende sportclubs. Zij bespraken de kopzorgen die zij als bestuurders hadden. Sportwethouder Larissa Bentvelzen en verschillende gemeenteraadsleden hoorden toe.

Sportraad Rijswijk-voorzitter Martine Koopman verwelkomde alle aanwezigen en gaf aan dat landelijk gezien de helft van de vrijwillige bestuurders van sportclubs overbelast is. Er volgde een online enquête waarbij zoals verwacht ‘vrijwilligers’ en ‘financiën’ als grootste pijnpunten naar voren kwamen.

De aanwezige bestuurders werden verdeeld over de tafels ‘financiën’ en ‘vrijwilligers’. Daar werden de bestuurders gevraagd om de problemen te benoemen en waar mogelijk ook aan andere clubs hulp te bieden. Het aantal leden, energiekosten en overbelasting van vrijwilligers werden het meest genoemd.

Simon Engbers, de nieuwe beleidsmedewerker Sport en Preventie werd aan het einde van de avond voorgesteld. Hij moet het nieuwe sportakkoord coördineren en gaat de feedback van deze avond gebruiken als input.

Deze artikelen heeft u misschien gemist