Motie Rijswijkse VVD over Rijswijk-Buiten aangenomen

In Rijswijk wordt gebouwd, onder andere in Rijswijk-Buiten. Grote delen van de grond in Rijswijk-Buiten waarop wordt gebouwd zijn van de gemeente. Die staan in de boeken voor een bepaalde waarde, de zogeheten grondexploitatie, de GREX. Die waarde wordt elk jaar bijgesteld, afhankelijk van allerlei marktomstandigheden. Dat meldt de VVD op haar website.

“In de bouw gaat het momenteel niet goed en dat merken we dus ook met de GREX. Hierdoor moet Rijswijk stevige verliesvoorzieningen in de boeken opnemen, voor zo’n €17 miljoen. Het wil niet zeggen dat Rijswijk dat geld uiteindelijk ook echt kwijt is, maar het is wel alle hens aan dek om het echte verlies zo klein mogelijk te laten zijn.

De Rijswijkse VVD heeft daarom een plan voorgesteld: het deel van de GREX wat nu een bedrijventerrein is, dit ligt op ’t Haantje’ (foto), willen we onderbrengen bij het Industrieschap Plaspoelpolder, het IPP. Dit is een organisatie waar ook Rijswijk lid van is en dat op een kundige en goede wijze bedrijventerreinen op een duurzame en kwalitatief hoge wijze ontwikkelt.

Door middel van een met grote meerderheid in de gemeenteraad aangenomen motie heeft de Rijswijkse VVD het college verzocht het gesprek te starten met het bestuur van het IPP. Dit met als doel dat het IPP een belangrijke rol kan spelen bij de herontwikkeling van ’t Haantje en hierbij ook een financiële bijdrage aan kan leveren.

Voor alle partijen zou dat winst zijn: het IPP kan een mooi gebied ontwikkelen, Rijswijk heeft en een minder groot verlies op de GREX en heeft op termijn een kwalitatief hoog en duurzaam bedrijventerrein op zijn grondgebied.”

Bron: VVD website

Deze artikelen heeft u misschien gemist