Basisscholieren beleven veel plezier met klasgenootjes op Rijswijks Schoolvoetbaltoernooi

Het moet lang geleden zijn geweest dat KRSV Vredenburch zo veel toeschouwers op haar mooie accommodatie mocht ontvangen zoals woensdag het geval was. Een niets wetende toeschouwer zou nog gedacht hebben aan een veldinvasie, het kunstgrasveld krioelde met jonge voetballertjes, zowel jongens als meisjes.

Op de tribune was het nog moeilijk een plekje te vinden, oma’s, opa’s, vaders, moeders en begeleiders hadden allemaal de weg naar het Julialaantje gevonden. Maar het was geen kampioenswedstrijd van de Rijswijkse vierde klasser die de massa op de been had gebracht. De grote belangstelling gold wel het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 en 7/8. En die pitch invasion dan? Niets meer dan het grijpen van een laatste kans door teams en gymleraren om voor het eerste fluitsignaal klonk de spieren wat op te warmen

Zeven meter
Aan sportwethouder Larissa Bentvelzen de eer het schoolvoetbaltoernooi te mogen aftrappen bij haar oude vereniging waar ze, terugkijkend, ‘een mooie tijd’ als voetbalster beleefde. Bentvelzen was een begenadigd speelster, niet gek met de genen van haar vader Ron, zowel als speler en later als trainer succesvol bij diverse clubs in de regio, waaronder uiteraard ook Vredenburch. De nestor van de Nederlandse voetbaljournalistiek, de Haagse ingenieur Ad van Emmenes (1897-1989) noemde hem ooit ‘een waterdrager die weinig morste’.

Dochter Larissa liet zien nog steeds goed met bal overweg te kunnen, zo bleek woensdag wel. Met een welgemikte schot benutte ze een penalty, voor deze groepen vanaf 7 meter en niet vanaf 11 meter, op veld 8 van het voor het voor dit toernooi aangepaste hoofdveld. Op haar schot in de rechterbenedenhoek, het officiële startsein voor het toernooi, zou menige keeper in het professionele voetbal geen antwoord hebben gehad.

Gastheer
48 Teams die zeven scholen representeerden hadden zich aangemeld voor deze door Set In Motion in opdracht van de gemeente Rijswijk georganiseerde schoolvoetbaltoernooi, waar Vredenburch zich als een goede gastheer toonde. Jaarlijks nemen landelijk zo’n 200.000 scholieren deel aan dit KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor meiden en jongens in het (speciaal) basisonderwijs. Meedoen is belangrijker dan winnen geldt zeker ook voor dit toernooi, ook spelers die geen lid zijn van een voetbalclub mogen meedoen, in de hoop dat ze ook zonder enige voetbal knowhow een plezierige middag beleven. Maar uiteraard werden de uitslagen wel bijgehouden, maar als resultaat de volgend eindstanden:

    Categorie jongens 5/6
    Divisie 1:
  1. Snijder 1
  2. Buitenrijck 4
  3. Buitenrijck 6

Categorie jongens 5/6 divisie 2.

  1. Petrus 4
  2. Petrus 3
  3. Prins Mauritsschool 5

Categorie meisjes:
1.Kronenburg 8
2.Prisma 1
3.Prins Mauritsschool 7

Categorie jongens 7/8

  1. Kronenburg 1
  2. Kronenburg 9
  3. Prisma 6

Categorie meisjes:
1 .Snijders 3

  1. Kronenburg 3
  2. Mariaschool 2

Categorie jongens 7.8 divisie 2

  1. Prins Mauritsschool 4
  2. Maria 3
  3. Buitenrijck 1

De winnaars (behalve groep 5/6 jongens 2e divisie) hebben zich geplaatst voor de finale bij Westlandia, volgende week woensdag 17 mei.

Tekst: Peter Petit
Foto’s : Sebastiaan Barel

Deze artikelen heeft u misschien gemist