Klimmende Règâhs door magische grens van 100.000 euro voor onderzoek naar (alvleesklier)kanker

Op donderdag 11 mei 2023 vond bij De Drie Heeren in Pijnacker weer een pubquiz van De Klimmende Règâhs (DKR) plaats. Naast een gezellige avond waar de hersens weer aan het werk werden gezet, was het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’HuZes en Stichting Eck Roosen. Door de deelnemers werd inschrijfgeld betaald en deelgenomen aan een loterij met vele prijzen. Hierdoor werd het mooie bedrag van 4.536 euro opgehaald. En daarmee gingen de Règâhs voor het eerst in hun bestaan door de magische grens van 100.000 euro in één seizoen.

Met dit bedrag wordt onderzoek naar (alvleesklier)kanker ondersteund en verbetering van de kwaliteit van leven van degene die het overkomt en het gezin.

Mijlpaal

Martin Groen is één van de leden van DKR en is super trots op dit resultaat: “Dit bedrag is fantastisch en een mijlpaal voor onze vereniging. Iedereen kent mensen die met die ziekte hebben te maken en soms ingrijpende onderhandelingen moeten ondergaan. Ook binnen onze vereniging. Daarnaast is die ziekte ook mentaal loodzwaar. We kennen ook mensen die eraan zijn overleden, maar gelukkig ook steeds meer mensen die het door onderzoek en betere behandelingen wél overleven. Dat drijft ons. We weten waar we het voor doen en dat het zin heeft. En daarom gaan we na dit succes er ook mee door!”

Alpe d’HuZes

De Règâhs zijn een vereniging met 23 fietsende en wandelende leden uit het stadsdeel Ypenburg Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Leiden, Vleuten-De Meern en Pijnacker-Nootdorp, die zich elk jaar inzet voor verschillende goede doelen. Dat doen ze door activiteiten te organiseren en zich sportief in te zetten. Dit jaar doen ze uiteraard weer mee aan Alpe d’HuZes en fietsen zes Règâhs een 1.100 kilometer lange tocht vanuit het Franse Lourdes door de Pyreneeën en het heuvelachtige binnenland over de Mont Ventoux naar de top van de Alpe d’Huez.

Het volgende evenement voor de goede doelen is de wandel- en toertocht op 2 juli. Hou voor de laatste informatie daarover de website www.dkronline.nl in de gaten.

Alle foto’s, filmpjes en verdere informatie zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs.

Deze artikelen heeft u misschien gemist