(ViDEO) Veel bezoekers voor Schaapweimolen op Nationale Molendag en ijssalon LUST

Tientallen bezoekers hadden zaterdagochtend tijdens de Nationale Molendag een bezoekje gebracht aan de Schaapweimolen in de Hoekpolder.

Verschillende vrijwilligers gaven rondleidingen bij en in de molen en lieten zien hoe de molen nog redelijk in oorspronkelijke stijl bewaard is gebleven.De Schaapweimolen (ook wel Schaapsweimolen) is een poldermolen van het type grondzeiler, De achtkantige riet gedekte houten opbouw is geplaatst op een gemetselde onderbouw. De molen bemaalde vroeger de Plaspoel- en Schaapweipolder. (Wikipedia)Een bezoek aan de Schaapweimolen wordt vaak gevolgd door een bezoek aan het dichtbij gelegen ijssalon Lust. Op het terrein waar ook de voormalig molen staat (ook al is het maar voor de helft) wordt hier sinds vorige jaar koffie, thee, limonade, gebak en ijs geserveerd. Het gezellige terras was afgelopen zaterdag ten tijde van ons bezoek vol.Foto’s LUST door Carla Jungschläger


Deze artikelen heeft u misschien gemist