Geen ruimte voor homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie in Rijswijk

foto: Gemeente Rijswijk

Woensdag 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijswijk. Het is namelijk de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. We noemen deze dag ook wel IDAHOT. De gemeente Rijswijk laat hiermee zien dat iedereen gelijk is. En dat er geen ruimte is voor discriminatie binnen onze gemeente.

Waarom deze speciale dag?
Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de lijst van psychologische ziekten. Tot dat moment werd homoseksualiteit aangemerkt als psychische aandoening. Ruim 30 jaar later ervaren mensen nog steeds discriminatie. Bijvoorbeeld op grond van hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie en sekse kenmerken. Op IDAHOT vragen verschillende organisaties hier aandacht voor.

Doe je mee?
Hang de regenboogvlag op om te laten zien dat er geen plaats is voor homo-, bi-, trans- en interseksefobie in Nederland. Geen regenboogvlag in huis? Draag dan regenboogsokken, plaats een regenboogbericht op social media of bak een regenboogcake. Met dit kleine gebaar laat je zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Ongeacht van wie je houdt of wie je bent.

Activiteiten van COC Haaglanden
Het COC Haaglanden organiseert het hele jaar door activiteiten om de regenboog community bij elkaar te brengen als één. Het COC Haaglanden geeft onder andere voorlichting over genderdiversiteit, biedt professioneel maatschappelijk werk met en LHBTI+ specialisatie en organiseert verschillende activiteiten.

Op 17 mei organiseert zij een bruisende avond waarbij aandacht gevraagd wordt voor acceptatie en zichtbaarheid van seksuele en genderdiversiteit. Het belooft een fantastische avond te worden met een inspirerend gesprek met onder andere Sander van der Eijk, voorzitter van het International Homomonument. Gevolgd door een boeiende show van Haus of 4D. Tot slot is er een spetterend feest onder leiding van DJ Lucía.

Meer informatie is te vinden op de website van COC Haaglanden

Discriminatie melden
Zie of ervaar jij discriminatie? Meld dit bij Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb) Zij kunnen je verder helpen.

Bron: Gemeente Rijswijk

Deze artikelen heeft u misschien gemist