Maurice Vrijmoed laat winst glippen

Foto: Henk Harrevelt

Oud-profwielrenner Maurice Vrijmoed uit Rijswijk, nu uitkomende voor zijn eigen ploeg/winkel Service Koers, heeft de winst in de Omloop Rijswijk laten glippen. In de ronde die werd georganiseerd door De Spartaan leek Vrijmoed de snelste in de sprint te zijn, maar moest uiteindelijk de zege laten aan een andere.

Vrijmoed na zijn onfortuinlijke sprint. “Het was een mooie snelle koers. Prachtig veilige omloop. Door de snelheid was het praktisch onmogelijk weg te rijden. Eenlingen probeerde het en ik ook meermaals. Uiteindelijk 1,5 ronde voor het einde redden we langs de Vliet weg, tot het einde. Ik pokerde wat richting de wielerbaan en dacht dat we voldoende snelheid hadden voorop te blijven, ik keek dus niet achterom en dacht het gaat om ons drie. Helaas, kwam vanuit mijn rug nog een man erover die ik een lead out gaf zonder dat ik het door had. Ik zag niemand over de elleboog en ging ervanuit dat ik zou winnen. Pech, drukte net zijn wiel langs de mijne.”Vrijmoed, oud-Rijswijks sporter van het jaar, over zijn huidige wielerloopbaan. “We rijden zo nu en dan een wedstrijdje met mijn eigen team. Ik ben drie jaar geleden met Stefan Vreugdenhil waar ik vroeger samen mee bij Van Vliet reed met onze eigen zaak begonnen: Service Koers in Heiloo. Ondernemen, papa en partner vraagt ook zijn tijd. Dit persen we eruit zonder training en met plezier in de wielersport.”

Foto: Henk Harrevelt

Deze artikelen heeft u misschien gemist