Vredenburch ondanks nederlaag nog steeds kans op nacompetitie

Een slechte zaterdag voor alle vier de Rijswijkse amateur voetbalteams met nederlagen voor Te Werve in de derde klasse en voor Vredenburch, Semper Altius en RVC Celeritas in de vierde klasse

BMT-Vredenburch 3-2 (2-2)

De topper in de 4e klasse C draaide uit op een vermakelijk en vooral spannen duel waarin BMT de leiding nam door een goal van Sahim Kalkanoglu. Vijf minuten later stond het alweer gelijk na een doelpunt van Rico Deekman, die ook de 1-2 voor zijn rekening nam. Nog voor de theepauze kwam een fel spelden BMT uit de startblokken, resulterend in de 3-2, doelpuntenmaker wederom Kalkanoglu. Ondanks deze nederlaag hebben de Rijswijkers nog steeds de leiding in de derde periode omdat DUNO verrassend op eigen terrein ten onder ging tegen Quintus, 1-2. Bij een zege op BMT had Vredenburch uit kunnen lopen én de 4e positie op de ranglijst over kunnen nemen. Vredenbruch staat nu nog vijfde. 


Graaf Willem II VAC – RVC Celeritas 3-2 (2-1)

De Rijswijkers waren vol goede moed naar Wassenaar afgereisd. Ze wilden ten koste van alles voorkomen dat Graaf Willem uitgerekend in deze wedstrijd kampioen zou worden. Er moest gewonnen worden in de strijd om de nacompetitie. Tijdens de laatste training op donderdag, werd er een partijtje 11 tegen 11 gespeeld waarbij de reservespelers het systeem van Graaf Willem imiteerden, met als belangrijkste kenmerk geen ‘lange’ ballen. In de eerste minuten van dit kampioensduel van Graaf Willem viel niets te merken van de goede bedoelingen van de manschappen van vertrekkend hoofdtrainer Dennis Young. De Rijswijkers hadden niets in te brengen tegen een dominerend Graaf Willem dat echter slordig met de kansen omging. Uiteindelijk lukte het Luuk Evenhuis wel om Celeritas doelman Murat Ozcan te passeren. Dylan Durban die met Young meegaat naar DHC verlengde niet veel later een vrije trap, waardoor volstrekt tegen de spelverhouding in, de 1-1 op het scorebord kwam. Toch waren het de Wassenaarders die met beste gevoel aan de thee gingen dankzij Laurens Bentvelzen. De voormalige topscorer van Forum Sport passeerde Ozcan voor de tweede maal, ruststand 2-1 en in Wassenaar werden al de nodige voorbereidingen getroffen voor een spetterend kampioensfeest. Daar dacht Joey Klijn, ook hij volgend seizoen met zijn huidige trainer mee naar DHC in Delft, anders over. Hij wilde niets liever dan de feestvreugde bij de tegenstander te temperen door beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen, 2-2. Uiteindelijk bleken ‘de graven’ toch de sterkste van de twee teams, Tim Jellema werd de matchwinnaar, 3-2 zege voor de thuisploeg, volgend seizoen te bewonderen in de derde klasse.

Deze artikelen heeft u misschien gemist