Cultuur in de stad. Ga er goed mee om!

Als een groot project wordt opgeleverd besluit de gemeente daar een fraai kunstwerk bij te plaatsen. Volgens mij heet dat een ‘percentageregeling kunst in de openbare ruimte’. Fraai is uiteraard een relatief begrip, zeker wanneer iedereen hierover een mening heeft (en terecht). Gelukkig heeft de gemeente voor dit soort beslissingen een commissie van deskundigen.

Wanneer ik door onze fijne stad loop, geniet ik van de vele kunstwerken. Maar er moet me als inwoner van de stad toch iets van het hart. Tijdens mijn wandelingen zie ik dat veel van deze waardevolle sculpturen er toch wel treurig bij staan… Vervuild door weer en mens. Het zou de gemeente toch sieren als ze ook als de kunstwerken zijn geplaatst er met respect wordt omgegaan. Dat betekent ook dat je eigendommen een keer per jaar schoon maakt. Dat zijn ze toch waard en het maakt de stad gelijk een stuk mooier.

Houd Rijswijk Schoon en Veilig!

een toevallige wandelaar

Deze artikelen heeft u misschien gemist