Softbalsters Red Lions winnen eerder gestaakt duel

De softbalsters van Red Lions hebben dinsdagavond op het eigen terrein het eerder gestaakte duel tegen koploper Euro Stars met 4-3 gewonnen. Vervolgens werd ook het tweede duel gewonnen: 2-1.

Het duel moest worden uitgespeeld omdat tijdens de eerste wedstrijd Rebecca Berkout van Red Lions geblesseerd raakte en afgevoerd moest worden met een ambulance.

Berkhout had op het moment van uitvallen 2 slag en 1e en 2e honk waren bezet. 1 uit en de stand 4-3 in de 6e inning. dus met die situatie is er we gestart. Het lukte niet om te scoren maar daarna hielden de Rijswijkse meiden het veld dicht en wonnen ze de wedstrijd met 4-3.

Pitchersduel
Daarna direct de 2e wedstrijd die ingehaald moest worden. Deze was enorm spannend. Pitcher Eliza van den Oever was goed in vorm. Het was een echt pitchersduel. tot de 6e inning stond het 0-0. Toen kwam Euro Stars 1 maal tot scoren. In de 6e inning werd dat punt niet teruggepakt, maar in de gelijkmakende 7e had Red Lions honken bezet en werd de gelijkmaker gescoord.

Dat betekende tie break waarbij een loopster op het tweede honk mocht beginnen. Euro Stars wist deze tie break niet te benutten. Bij Red Lions aan slag werd Lindy Prins met een opzettelijk 4 wijd op het honk gezet waardoor honken 1 en 2 bezet waren. Een stootslag van Eliza van den Oever en een foutje van de pitcher zorgde voor volle honken. Het enige wat Quilen Dirksz toen nog moest doen was een honkslag slaan. Dat deed ze en was de 2-1 winst een feit.

Red Lions heeft nu in de Eerste Klasse de koppositie van Euro Stars overgenomen
Maandag spelen de Rijswijkse dames weer op eigen veld wanneer Hoofddorp Pioniers op bezoek komt.

Deze artikelen heeft u misschien gemist