Jules Bijl, na Leidschendam-Voorburg, nu ook in Schiedam waarnemend burgemeester

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op 31 mei Jules Bijl beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Schiedam. Hij is met ingang van 2 juni benoemd.
Op 2 juni stopt Cor Lamers als burgemeester van de gemeente Schiedam. Om die reden ontstaat per die datum een burgemeestersvacature in Schiedam. Aangezien dan nog niet kan worden voorzien in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer.

Jules Bijl heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Van 2021 tot en met 2023 was hij waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Daarvoor was hij van 2020 tot en met 2021 wethouder in de gemeente Vlaardingen en van 2015 tot en met 2019 ambassadeur in Trinidad en Tobago. Tussen 2010 en 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao. Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes (1999-2004).

Deze artikelen heeft u misschien gemist