Fractieleden Rijswijks Belang houden hun mond tijdens debat herinrichting Geestbrugweg

De fractie van Rijswijks Belang is niet van plan om donderdagavond tijdens de raadsvergadering ook maar “één woord vuil te maken” aan het agendapunt herinrichting Geestbrugweg en het masterplan bereikbaarheid Central Innovation District (CID) Binckhorst.

Volgens fractieleider Marc Weterings is het besluit voor het masterplan inclusief voorkeursvariant 1T en basispakket mobiliteit ‘maanden geleden’ al door Provincie en Rijksoverheid beklonken. Bij de voorkeursvariant 1T gaat het om een superieure tramverbinding vanuit Den Haag CS en loopt via de Binckhorst en Maanweg naar station Voorburg en vanaf de Binckhorst via de Prinses Mariannelaan en Geestbrugweg naar Rijswijk met als eindpunt Delft.

Dinsdagavond stemde de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in met het voorstel van de voormalige Rijswijkse wethouder Jeffrey Keus, thans wethouder bereikbaarheid en mobiliteit in onze buurgemeente. Volgens Weterings is het hele debat ‘een grote poppenkast’. Woordvoerder Bianca Niesen van RB zal donderdag dan ook volstaan met het afleggen van een stemverklaring en de discussie aan de andere partijen in de raad overlaten.

Wetering: “De totale kosten van dit project zijn geraamd op 575 miljoen euro, als Rijswijk krijgen wij voor de herinrichting Geestbrugweg, kruising Haagweg en entree Herenstraat slechts 13,5 miljoen voor de openbare ruimte, dus zeg maar voor het plaatsen van plantenbakken”.

Het besluit van de gemeenteraad zorgde dinsdag voor de nodige emotie bij de bewoners van Oud Voorburg en Voorburg West, ook in Rijswijk is onder de betrokken inwoners veel verzet tegen het voorstel.

Deze artikelen heeft u misschien gemist