Burgemeester Sahin verbiedt geplande Eritrese feesten in juli in Event Plaza

Burgemeester Huri Sahin van Rijswijk geeft geen toestemming voor het houden van een Eritrees feest in het weekeinde van 14 en 15 juli in zalencentrum Event Plaza. Deze mededeling deed Sahin voorafgaand aan de raadsvergadering van donderdagavond. Aanleiding voor dit besluit zijn de ongeregeldheden afgelopen zondag waar deelnemers van een Eritrees feest met elkaar op de vuist gingen.

De Mobiele Eenheid moest worden ingeschakeld om de rust in de omgeving van het zalencentrum terug te laten keren. Sahin maakte zondag gebruik van haar bevoegdheden als burgemeester door een spoedbestuursdwang op te leggen en het zalencentrum voor enige tijd te sluiten. “Het laatste wat je wilt is dat je inwoners onveilig zijn, door snel te handelen heb ik dit kunnen voorkomen en ik zeg u toe dat ik alles in het werk zal zetten om de eerder aangekondigde feesten van 14 en 15 juli niet door te laten gaan. Ik heb de exploitant van Event Plaza inmiddels ook laten weten dat de melding van het evenement niet in behandeling wordt genomen omdat deze niet op de juiste wijze is geschied”, aldus legde Sahin in het openbaar verantwoording af.

Deze artikelen heeft u misschien gemist