Meer dan 3.500 lachgasflessen aangetroffen na anonieme melding

Agenten troffen na een anonieme melding 3.758 lachgasflessen aan in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp. Op donderdag 10 augustus rond 19.45 uur gingen zij het pand binnen. De flessen zijn in beslag genomen, samen met enkele dozen met verdacht poeder.

Deze tanks in een woonwijk opslaan is levensgevaarlijk en kan explosies veroorzaken. De straatwaarde van de gevonden tanks ligt rond de 124.000 euro. Er stonden niet alleen duizenden lachgasflessen in het pand, maar ook zes dozen met wit poeder. Ook deze dozen zijn in beslag genomen. Op 26 juli werden in dezelfde straat, in een ander pand, ook al 1.200 lachgasflessen in beslag genomen. Of deze twee zaken met elkaar te maken hebben, is onderdeel van het onderzoek.

Opsporing en vervolging lachgasverbod
Vanaf 1 juli gaan politie en OM de handel, transport, productie en bezit van de drug lachgas opsporen en vervolgen. Per 1 januari 2023 nam de politie al aangetroffen lachgas in beslag. Lachgas in het verkeer leidt steeds vaker tot gevaarlijke situaties. De politie ziet de laatste jaren doden en gewonden vallen bij verkeersongevallen waarbij lachgas in het spel was.

Meld verdachte signalen bij opslagruimtes
De afgelopen jaren zijn bij controles van opslagruimtes regelmatig verboden gevaarlijke goederen aangetroffen, zoals explosieven, vuurwapens en (grondstoffen voor de productie van) drugs.  Ziet, hoort, of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Houd uw buurt veilig en meld dit dan bij uw wijkagent. Bij spoed belt u naar 112. Geen spoed? Bel dan naar 0900-8844. Anoniem blijven kan ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of digitaal via: www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deze artikelen heeft u misschien gemist