Wisselende resultaten Rijswijkse clubs in bekercompetitie

archieffoto

De amateurs kunnen binnenkort weer aan de bak met het voetballen in competitieverband. Maar niet nadat eerst drie weekenden in groepsverband duels worden gespeeld in het kader van de KNVB- districtsbeker, door de meeste clubs gezien als opstapje voor het echte werk, eind september, de start van de competitie.

De eerste ronde kende voor de Rijswijkse clubs wisselende resultaten. Tegen ruime zeges van RVC Celeritas en Vredenburch, staan verliespotjes voor Semper Altius en een gehavend Te Werve.

Quick Steps– Vredenburch  1-5
Het bleef in dit duel lange tijd wachten op het eerste doelpunt, maar vlak voor de theepauze kregen de toeschouwers hun zin, alhoewel ze bij Quick Steps niet blij zullen zijn geweest dat het de gasten waren die de ruststand op 0-2 bepaalden. Brian Bianchi en Rico Deekman verschalkten de doelman van de thuisploeg. In de tweede helft alle eer voor Ener Nikocevic die tweemaal scoorde. Moncif Hakmauoi maakte het vijftal voor Vredenburch voordat Daina Ridderhof namens de thuisploeg de 5-1 in de boeken schreef.

RVC Celeritas-WIK  4-0
De Rijswijkers kregen zaterdag bezoek van WIK, de Haagse ploeg uit het Zuiderpark, onder leiding van ‘stresskippie’, Geoffrey van Loenen, de hoofdtrainer van de gasten die sinds zijn optreden in het Veronica programma ‘de Voetbaltrainer’, uitgegroeid is tot BN’er. Van Loenen zag op Sportpark Prinses Irene zijn team strijdend ten onder gaan, maar de 4-0 zege van de thuisploeg was enigszins geflatteerd, maar de supporters zagen eindelijk weer eens een goed spelende thuisploeg. Voor RVC Celeritas scoorden Sami Bousette, Gio Meyer, Bencho Calliste en Abderrahman el Haidioui, bijnaam in Rijswijk ‘Rode Ab’. De speler met het rode haar was lange tijd wegens een blessure uitgeschakeld, maar maakte eind afgelopen seizoen zijn rentree bij de vierdeklasser en dat legt RVC Celeritas bepaald geen windeieren. Een speler waar nieuwe hoofdtrainer Yasir Ahmead en zijn staf dit seizoen nog veel plezier aan kunnen beleven.

Gouda – Semper Altius 2-1
In de stroopwafelstad was het Semper Altius dat lange tijd de dienst uitmaakte in deze bekerwedstrijd. De ploeg van nieuwe trainer Eki Korte verzuimde echter drie 100 procent kansen te benutten, en zoals vaak in dit soort situaties was het de tegenpartij die scoorde uit één van de spaarzame aanvallen, 1-0 voor de thuisclub. Muhammed Sonmez benutte namens Semper Altius een strafschop, 1-1. Semper Altius was vervolgens de ploeg die doordrukte, maar Gouda  de ploeg die scoorde: 2-1. Toch kregen de naar de vijfde klasse gedegradeerde Rijswijkers nog een gouden kans om tenminste 1 punt mee terug te nemen naar de Hoekpolder, maar Justin Wenkenbach miste de tweede aan Semper Altius toegekende penalty, einduitslag 2-1 voor de Gouwenaren.

GSC ESDO – Te Werve 3-1
Nog zo’n hoofdrolspeler uit de serie ‘de Voetbaltrainer’, hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede (67) van vierdeklasser Te Werve. In bekerverband nam de gedreven trainer het met zijn gehavende team op tegen GSC ESDO, een wedstrijd waarin Van Oostrom Soede later liever niet aan herinnerd zal worden. Met een 3-1 nederlaag moesten de Rijswijkers de terugreis aanvaarden. In de eerste periode van de wedstrijd was Te Werve de betere partij, maar verzuimden de spelers de kansen te verzilveren. De tegenstander scoorde in de eerste wel twee keer, stand bij het nuttigen van het traditionele kopje thee 2-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam Te Werve nog terug dankzij een doelpunt van Faisal Amazian, die goed reageerde op een steekbal van Brahim Saidi. Te Werve miste in dit duel echter teveel spelers om het de thuisploeg nog echt moeilijk te kunnen maken, vlak voor het eind scoorde ESDO nog de 3-1.

Deze artikelen heeft u misschien gemist