Waarschijnlijk triest nieuws over Rijswijkse hop

De Rijswijkse hop is vrijdag niet meer waargenomen. Volgens oud-wethouder en groot vogelliefhebber Jos Bolte zou het kunnen zijn dat de hop is overleden door een tragisch ongeval.

“Ik zag vanaf donderdag geen waarnemingen van de hop in Rijswijk meer gemeld op waarneming.nl, maar wel de (trieste) waarneming op 7 september van een hop als verkeersslachtoffer nabij de A4 ter hoogte van hectometerpaal 574 (rechts). Dat is ongeveer ter hoogte van Tanthof in Delft, naar mijn inschatting zo’n 4 kilometer hemelsbreed zuidwaarts van de plek in Rijswijk. Ik vrees dus dat ‘onze’ hop het slachtoffer is. Heb dat ook op Twitter gemeld maar nog geen (bevestigende) reacties gezien. De melder had hem tijdens filerijden zien liggen maar uiteraard geen foto kunnen/mogen maken.
Triest nieuws!”, aldus Jos Bolte.Deze artikelen heeft u misschien gemist