Volle buit voor Rijswijkse voetbalteams in tweede bekerronde

archieffoto

De vier Rijswijkse amateurclubs kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde tweede ronde van het bekervoetbaltoernooi. RVC Celeritas, Vredenburch en Te Werve produceerden alle drie vijfklappers, Semper Altius was iets bescheidener maar won wel.

Vredenburch –sv Houtwijk 5-0
Sv Houtwijk kreeg zaterdag flink klop van de Rijswijkse thuisploeg. Brian Blancheville, overgekomen van VELO en al een opvallende verschijning tijdens het Vredenburch oefentoernooi, scoorde twee keer voor de ploeg van cheftrainer Remko Torken. De 3-0 kwam op naam van Ricardo Sieberink. Teamgenoot Rico Deekman maakte de 4-0 door een voorzet van Gijs van der Meulen in het vijandelijke doel te werken. Opmerkelijk was het vijfde doelpunt van Vredenburch, gescoord door doelman(!) Brian Kuipers die als spits inviel. Hij was het die de eindstand op 5-0 bepaalde.

Zuid-West Den Haag-RVC Celeritas 0-5
Gio Meyer eiste in deze wedstrijd een hoofdrol voor zich op door voor rust 2x te scoren. Kort na de pauze benutte Meyer ook nog eens een strafschop, 0-3. De gasten kregen nog een tweede penalty, Abdoellah Tajdirti, ‘Appie’ voor zijn supporters, schoot ditmaal vanaf 11 meter raak. Zuid-West Den Haag grossierde in gele kaarten en kreeg ook nog eens de 5-0 om de oren, doelpuntenmaker Benschop.

Semper Altius – Stolwijk 2-1
Prima zege van de mannen van Eki Korte. Bij de rust was de stand nog in evenwicht 1-1. Daniel Vink scoorde in de eerste helft, Beau van der Heiden in de tweede periode, tevens de winnende treffer, 2-1.

Te Werve – HDV 5-1
HDV had in Rijswijk niets in te brengen tegen de formatie van cheftrainer Huib van Oostrom Soede van Te Werve, gedurende het duel de bovenliggende partij. Voor HDV was centrale verdediger Sherreldsen Virginia trefzeker.

Deze artikelen heeft u misschien gemist