Arman Sahin, zoon van burgemeester, vertelt over Hansken de Olifant

Zondag is de Open Monumentendag geopend door wethouder Cultuur, Mark Wit. “Het thema dit jaar is Levend Erfgoed. Door op een dag als vandaag extra aandacht te besteden aan ons erfgoed, houden we het levend. Ons erfgoed verbindt ons met onze geschiedenis, onze identiteit en onze tradities. Het vertelt het verhaal van wie we zijn en waar we vandaan komen. Daarom is het belangrijk om, los van vandaag, ook de rest van het jaar aandacht te geven aan ons erfgoed.”

Hanskenfilm
Ook burgemeester Huri Sahin was aanwezig bij de opening. Haar zoon Arman heeft verteld over Hansken de olifant en de handel in dieren in de geschiedenis. Daarna is de Hanskenfilm voor het eerst getoond. Deze film is gemaakt door Rijswijkse kunstenaar Elisabeth Rijkels-Visser van Piet Design en haar kinderen Frederik en Livia.

Deze artikelen heeft u misschien gemist