Asfaltonderhoud kruising Burgemeester Elsenlaan – Handelskade

In opdracht van de gemeente Rijswijk voert EVS Infrabouw B.V. vanaf 18 september tot en met 17 oktober asfaltonderhoud uit aan de kruising Burgemeester Elsenlaan – Handelskade. Naast vervanging van het asfalt vinden rondom de kruising ook bestratingswerkzaamheden plaats. Het groot onderhoud is nodig om de weg in goede en veilige conditie te houden.

De werkzaamheden vinden van maandag 18 september tot dinsdag 17 oktober gefaseerd plaats. Om de overlast te beperken voeren we de werkzaamheden alleen in het weekend uit. Ook sluiten we steeds een deel van de kruising af, waardoor de kruising altijd deels bereikbaar is.

Afsluiting Handelskade en Burgemeester Elsenlaan

Om veilig te kunnen werken sluiten we per fase de aansluitende fietspaden op het kruispunt twee weken af. Voor de Handelskade geldt deze afsluiting iedere keer een week voor elk van de zijden van de straat. Ook de Burgemeester Elsenlaan is tijdens de asfalteringswerkzaamheden in het weekend afgesloten.

Bereikbaarheid

Fietsers en autoverkeer 

Het verkeer leiden we om met gele bebording.

Voetgangers

Tijdens de bestratingswerkzaamheden blijft altijd één oversteekmogelijkheid over de Burgemeester Elsenlaan open voor voetgangers. Tijdens de asfaltwerkzaamheden is een omleidingsroute voor voetgangers via de kruising Sir Winston Churchilllaan.

Tramreizigers

De tramhaltes ‘Handelskade’ blijven bereikbaar via één van de twee oversteken over de Burgemeester Elsenlaan. Tijdens de asfaltwerkzaamheden kunt u omlopen via de Sir Winston Churchilllaan om de haltes te bereiken. Of u kunt gebruik maken van de haltes Patentlaan of Generaal Spoorlaan.

Benzinepomp BP

De benzinepomp blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Alleen tijdens de asfaltwerkzaamheden van vrijdag 13 oktober 20.00 uur t/m maandag 16 oktober 06.00 uur is de benzinepomp niet bereikbaar.

Verschillende fases werkzaamheden

FaseLocatieDatum
Fase 1a  Afsluiting fietspad (kant van de Koopmansstraat)  Maandag 18 september 07.00 uur t/m
maandag 2 oktober 06.00 uur
Fase 1b Afsluiting Handelskade richting Burgemeester ElsenlaanMaandag 25 september 7.00 uur t/m maandag 2 oktober 06.00 uur
Fase 1c Afsluiting Burgemeester Elsenlaan richting Den Haag (kant van de Koopmansstraat)Vrijdag 29 september 20.00 uur t/m
maandag 2 oktober 06.00 uur
Fase 2aAfsluiting fietspad (kant van de benzinepomp BP)Maandag 2 oktober 07.00 uur t/m
maandag 16 oktober 06.00 uur
Fase 2bAfsluiting Handelskade richting BurgemeesterMaandag 9 oktober 07.00 uur t/m
maandag 16 oktober 06.00 uur
Fase 2cAfsluiting Burgemeester Elsenlaan richting A4 (kant van de benzinepomp BP)Vrijdag 13 oktober 20.00 uur t/m
maandag 16 oktober 06.00 uur

Deze artikelen heeft u misschien gemist