De Mabri door HTM in gebruik genomen

Dinsdag neemt HTM een nieuwe tijdelijk halte in gebruik. Deze mobiele halte, ook wel Mabri (mobiele abri) genoemd, is zo ontworpen dat deze – vanwege de tijdelijke functie – in recordtempo kan worden op- en afgebouwd. Daarnaast verbetert deze halte het wachtcomfort van onze reizigers bij tram- en busomleidingen. Het idee voor de Mabri is door een innovatieteam van HTM, met daarin medewerkers van verschillende afdelingen, bedacht en uitgewerkt. Daarna volgde een proces van ontwerpen, testen en experimenteren.

Mabri
Op het busplatform bij Den Haag Centraal werd de Mabri feestelijk in gebruik genomen door algemeen directeur Jaap Bierman. De komende maanden gaan we deze tijdelijke halte inzetten bij verschillende werkzaamheden waar een omleiding wordt ingesteld. We vragen onze reizigers via een QR-code op de halte naar hun mening. Bij gebleken geschiktheid wordt deze tijdelijke halte op grotere schaal toegepast, misschien ook in andere steden.

Innovatieroute
Deze versie van de Mabri, waarvan HTM momenteel twee exemplaren beschikbaar heeft, is tot stand gekomen via de Innovatieroute, het samenwerkingsverband voor innovatieve ideeën in het OV, waar Metropoolregio Rotterdam Den Haag, RET, EBS en HTM aan deelnemen. Design bureau Spark en Armada Mobility hebben respectievelijk het ontwerp, de technische uitwerking en de productie op zich genomen.

Deze artikelen heeft u misschien gemist