Afsluiting Van Rijnweg: “Gemeenteraad tot op het bot verdeeld”

foto: Beter voor Rijswijk

De partijen in de gemeenteraad kwamen er dinsdagavond tijdens de Forumvergadering niet uit. Dat zegt de post op Facebook van Beter voor Rijswijk. “D66 en GroenLinks zijn grote voorstanders van sluiting van het viaduct. VVD, Beter voor Rijswijk en PG&R kiezen voor handhaving en verkeersvertragende maatregelen.”

De situatie die op de Van Rijnweg is ontstaan is volgens Beter voor Rijswijk voor verbetering vatbaar. “Veel auto’s weten hun weg te vinden over deze fietsstraat. Dat levert soms gevaarlijke situaties op voor alle verkeersdeelnemers.”

Schoolroute
“De Van Rijnweg is een belangrijke regionale schoolroute voor leerlingen van basisscholen en middelbare scholen en onderdeel van het netwerk van hoofd- en stedelijke fietsroutes. Daarnaast is het andersom een belangrijke route voor de peuteropvang, de woonwijken Steenvoorde en Eikelenburg en de sportverenigingen in De Hoekpolder.”

Draagvlaktoets
“Wethouder Van der Laar (D66) is niet bereid om onder de bewoners een draagvlaktoets te doen. Ook wenst hij zich niet te houden aan de afspraak te wachten tot de (uitgestelde) maatregelen aan de A4 en afronding werkzaamheden Beatrixlaan. Op de vraag van raadslid Ed Braam “of er veel ongevallen geregistreerd zijn” moest hij met het schaamrood op zijn kaken toegeven dat er geen ongevallen geregistreerd zijn. Elders wel een toename van 36%. “Tja, pak die hot spots aan”, zegt Braam ! Op de vraag of er werd gehandhaafd werd geen bevredigend antwoord gegeven. Alternatieve oplossingen voor het afremmen van de snelheid werden weggewuifd.”

“De wethouder wil persé de afspraken met enkele tientallen bewoners doordrukken en negeert de roep van grote groepen omwonenden en bezoekers van verschillende lokaties (wijken/school/sport). Beter voor Rijswijk hoopt dat de meerderheid van de raad op donderdag 21 september het enige juiste besluit neemt: tegen afsluiting, maar wel voor het nemen van maatregelen om de snelheid te beperken”, aldus de grootste collegepartij.

Deze artikelen heeft u misschien gemist