Vanaf maandag 2 oktober weer ‘prikken’ in de Marimbahal

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe en de GGD maakt zich op voor een nieuwe vaccinatieronde dit najaar. Vanaf maandag 2 oktober gaan de vaccinatielocaties weer open in sporthallen en wijkcentra. Zo ook de voormalige priklocatie in Rijswijk, de Marimbahal.

Wie krijgt een prik?
Mensen vanaf 60 jaar en ouder, mensen uit medische hoogrisico-groepen (bijvoorbeeld omdat ze een afweerstoornis hebben) en volwassenen die nu al jaarlijks een griepprik krijgen. Ook zorgmedewerkers die direct contact hebben met patiënten kunnen zich laten prikken. Daarnaast mogen zwangere vrouwen een prik halen.

Mensen onder de 60 die niet tot de uitzonderingen behoren, krijgen dus geen uitnodiging en kunnen ook geen afspraak maken voor een nieuwe coronavaccinatie. Volgens het RIVM is dat ook niet nodig, omdat bijna iedereen inmiddels corona heeft gehad of is gevaccineerd. Er is dan volgens het rijksinstituut sprake van ‘een hoge mate van bescherming’ en de kans dat zij ernstig ziek worden, is klein.

Alle locaties die nu weer worden gebruikt, waren in het verleden ook al locaties waar werd geprikt. Vanaf 2 oktober krijgen mensen die ouder zijn dan zestig jaar een brief. Vanaf half oktober kunnen mensen tussen de achttien en zestig jaar, die dus geen brief krijgen maar wel in aanmerking komen, een afspraak maken, aldus GGD Haaglanden. GGD Hollands Midden begint vanaf 4 oktober met de vaccinaties.

Bron: Omroep West

Deze artikelen heeft u misschien gemist