“Bijzondere ervaring in Statenzaal van Provinciehuis”

foto: Beter voor Rijswijk

Het Rijswijks college van B&W en de volledige gemeenteraad hebben donderdag vergaderd in de Statenzaal van het Provinciehuis in Den Haag. De raadszaal in Hoogvoorde was door de verhuizing naar het Huis van de Stad niet beschikbaar en de nieuwe raadszaal in het Huis van de Stad was nog niet klaar voor gebruik.

Braam
Kind aan huis in het Provinciehuis is Ed Braam van Beter voor Rijswijk. Behalve gemeenteraadslid in Rijswijk is Braam ook statenlid voor de PVV en vergadert regelmatig aan het Haagse Zuid-Hollandplein. “Het mooie van de Statenzaal is de verlichting”, vertelt Braam. “Je krijgt het gevoel dat het altijd licht is. Verder de mooie cirkels, waardoor je iedereen een eerlijke plek kan geven. De diverse schermen die de sprekers keurig in beeld brengen. Verder is de grote videowall in de ontvangstruimte een eyecatcher.”

Rondleiding
Ook de fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk, Ger Kruger was blij met de vervangende ruimte. “Het was heel bijzonder. De fractie kreeg van Marcel Keizer, onze fractie-assistent, een rondleiding door het bijzondere gebouw. Marcel is facility manager bij de provincie.”

Deze artikelen heeft u misschien gemist